Det store overblik finder man stadig i lønoversigterne for henholdsvis kommuner og regioner, som HK Kommunal udarbejder i forbindelse med alle de generelle lønreguleringer. Oversigterne er proppet med tabeller med grundlønninger, løntrin, pensionsbidragssatser, områdetillæg osv. De er desuden en god introduktion til lønsystemet i kommuner og regioner, hvis man er ny i den verden, eller hvis man overvejer at skifte job.

Hvis man gerne vil lave et hurtigt opslag for at finde den konkrete løn på et bestemt løntrin, er det nemmere at bruge den nye ”Satsfinder”, som Forhandlingsfællesskabet har udviklet. Her skal man blot indtaste fire parametre:

  • Kommunal eller regional ansættelse
  • Områdetillægskommune
  • Tidspunkt
  • Løntrin

… og vupti: Så har man lønnen i kroner og øre!

Man kan supplere med et evt. årligt tillæg som et femte parameter, og man kan også finde historiske lønninger tilbage til 1. april 2018.

Find Satsfinder her: 

www.forhandlingsfaellesskabet.dk/lontabeller/satsfinder

Fem lønreguleringer i OK21

Den første generelle lønregulering i den nye overenskomst har allerede fundet sted pr. 1. april 2021. Den næste kommer 1. oktober. Her er et overblik over lønreguleringerne i kommuner og regioner frem til næste overenskomst:

Kommuner

Regioner

Ud over de generelle stigninger er det også muligt at hente tillæg hjem ved lokale forhandlinger. De lokale tillæg udgør efterhånden en pæn del af lønnen, som vi skrev i forrige TR-nyhedsbrev. Find inspiration til forhandling af lokalløn på TR-portalen (kræver login via MitHK).

De aktuelle lønoversigter, der opdateres umiddelbart forud for nye, generelle lønreguleringer, og anden vigtig viden om løn i kommuner og regioner kan findes her.