Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Som privatansat HK'er kan din løn være baseret på forskellige principper, fx mindsteløn, funktionsløn. Du bør også holde styr på, hvordan overarbejde bliver betalt.
Undtaget er dog sundhedsområdet, Horesta, Bilfærgernes Rederiforening og den grafiske timelønsoverenskomst. Her er det vigtigt at understrege, at mindstelønssatserne netop er et minimum, og du selvfølgelig skal sigte højere.
I overenskomsterne uden mindstelønssatser er der i stedet er der en bestemmelse, som siger, at din løn skal afspejle dine kvalifikationer, din indsats, dit ansvar, din dygtighed og din uddannelse.
For overblikkets skyld kan du dele din løn op i forskellige elementer, der kan forhandles om:
Løndele:
"Guide til den gode lønforhandling" er et værktøj, som hjælper dig gennem lønsamtalen. Lige fra forberedelse til afslutning. Du får tips til gode argumenter, hvordan du bruger dem, og hvad du gør, hvis forhandlingen ikke rigtig glider.
På mange af overenskomsterne inden for HK Privats område kan medarbejdere ansættes på funktionsløn, som er en fast løn, der også dækker eventuelt overarbejde, dog ikke at forveksle med forefaldende overarbejde.
Bliver du tilbudt ansættelse på funktionsløn, eller er du ansat og bliver tilbudt at komme på funktionsløn, skal du og din arbejdsgiver forhandle din løn.
En aftale om funktionsløn skal afspejle følgende:
En aftale om funktionsløn
Vi anbefaler, at du får aftalen om funktionsløn på skrift, og at det fremgår, hvordan din løn er sammensat.
Ved den årlige lønsamtale, som overenskomsten giver ret til, skal lønniveauet i din aftale om funktionsløn drøftes. Her er det vigtigt, at du har et godt overblik over, hvor stor din arbejdsmængde har været i det forløbende år.
OBS! Hvis din løn ikke står mål med mængden af overarbejde, kan HK Privat køre en sag.
Er du dækket af en overenskomst, følger du reglerne for overarbejde her. Har du ikke overenskomst, får du kun overarbejdsbetaling, hvis det er aftalt i din ansættelseskontrakt.
I Danmark er betalingen for arbejde ud over den ugentlige arbejdstid, du har aftalt med din arbejdsgiver, reguleret i overenskomsterne.Læs mere om overarbejde under Arbejdstid for privatansatte
Ved lønforhandlinger er der hjælp at hente hos din tillidsrepræsentant eller hos din lokale HK-afdeling
Det er forskel på, hvordan rollen for tillidsrepræsentanten fungerer i forbindelse med lønforhandlinger på arbejdspladsen, alt efter hvilken arbejdsplads og hvilken overenskomst, vi snakker om.
Er der faste løntrin på din arbejdsplads, vil det typisk være tillidsrepræsentanten/HK-afdelingen, som forhandler, hvor mange procent eller kroner løntrinene skal stige.
Herudover kan der forekomme personlige tillæg, som du som medarbejder selv forhandler eller får besked om af din ledelse. Medmindre der opstår problemer, hvor tillidsrepræsentanten typisk inddrages.
Bliver du derimod lønnet efter for eksempel kompetencer, præstationer, ansvar og erfaring, vil det typisk være dig selv, som forhandler din løn.
Tillidsrepræsentanten kan have haft indflydelse på hvilke kriterier der lægges vægt på i disse forhandlinger eller på større arbejdspladser forhandlet den overordnede samlede procent hjem.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID