FOTO: Kim Welt
Vores smartphones bliver hele tiden en mere integreret del af vores hverdag. Det gælder også på mange arbejdspladser, hvor flere virksomheder har deres egen app til deres kunder eller til medarbejdere, når der eksempelvis skal laves en arbejdspladsvurdering.
På langt fra alle arbejdspladser får man en arbejdstelefon udleveret. Alligevel kan der flere steder være en forventning om, at man så skal bruge sin egen telefon.
Må man sige nej?
- Hvis du bliver bedt om at bruge din egen telefon i arbejdstiden, må du gerne sige nej, uden at det har konsekvenser for din ansættelse, siger Søren Boelt Tyndeskov, faglig sekretær i HK Handel.
Hvis du ikke har lyst til at bruge din egen telefon i arbejdstiden eller hente arbejdsrelaterede apps ned på din smartphone, så tag en snak med din chef omkring mulighederne for at få en arbejdstelefon.
Brugen af din egen telefon i arbejdsrelaterede sammenhænge kan dog være praktisk for alle parter, men skal altså ske af egen fri vilje.
Hvem betaler, når den går i stykker?
Hvis du efter aftale med chefen bruger din egen telefon i arbejdstiden i en arbejdsrelateret sammenhæng, så ligger ansvaret hos chefen, hvis uheldet er ude, og din telefon går i stykker.
- Det er altid sådan, at hvis din chef pålægger dig at bruge private ting i forbindelse med dit arbejde, så er det også chefen, der skal betale, hvis noget går i stykker. Det gælder også din mobiltelefon, siger Søren Boelt Tyndeskov.
Er du i tvivl?
Hvis der opstår en situation, hvor du er i tvivl om, hvad dine rettigheder er, så kan du altid kontakte din lokale HK-afdeling på 7011 4545 eller spørg din tillidsmand.