Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, taler på generalforsamlingen i 2021

Formand Michael Rosenberg på talerstolen med bestyrelsens beretning om året, der gik, i HK Kommunal Sjælland.

Sammen har vi arbejdet os gennem coronakrisen, og fællesskabet og sammenholdet har blomstret, lød det bl.a., da HK Kommunal Sjælland holdt generalforsamling i mandags.

Sådan indledte Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, bestyrelsens beretning om et år, der mildest talt ikke har været, som det plejer.

Næsten som et symbol på, at verden nærmer sig normale tilstande, afholdt HK Kommunal Sjælland sin generalforsamling på Scandic i Roskilde som det første arrangement i HK Sjælland med fysisk fremmøde i meget lang tid.

- Fra marts sidste år måtte vi aflyse alle fysiske aktiviteter, men det har ligget bestyrelsen meget på sinde, at vi kunne mødes i virkeligheden. Og det lykkedes! Det var dejligt igen at kunne stå og byde vores medlemmer og tillidsvalgte velkommen i samme sal, fortæller Michael Rosenberg.

Til trods for aflyste arrangementer i 2020 lykkedes det at gennemføre flere virtuelle arrangementer – og også i forbindelse med disse har temaet været fællesskab.

- Hen over foråret har vi inviteret vores medlemmer til en række foredrag med forskellige vinkler på arbejdsmiljø og fællesskab. Vi ved, at hjemmearbejde og isolation kan have negative konsekvenser for det psykiske arbejdsmiljø, og i HK Kommunal Sjælland har det været vigtigt for os at give vores medlemmer nogle redskaber til at tage vare på sig selv og tage hånd om hinanden, siger Michael Rosenberg.

Det helt store arrangement var den store virtuelle fællesskabsfest, som blev afholdt i foråret for at fejre overenskomsten og fællesskabet. Hele 500 medlemmer deltog, hvilket gør det til et af de bedst ’besøgte’ arrangementer i HK Kommunal Sjælland.

- Bevæggrundene for at være medlem eller fagligt aktiv kan være mangeartede. Men jeg er overbevist om, at det er de individuelle drivkræfter, der gør, at HK Kommunal Sjælland har så mange engagerede medlemmer, TR, bestyrelsesmedlemmer og dygtige faglige medarbejdere. Vi er og skal alle være ambassadører på vegne af vores store HK-fællesskab, siger Michael Rosenberg.

Valg til bestyrelsen

Generalforsamling er lig med valg. Både til bestyrelsen, HK Danmarks kongres og a-kassens delegeretmøde. 

Michael Rosenberg blev genvalgt som formand, og Flemming Møss, Tine Grodal Thomsen og Merete Kristensen blev genvalgt som bestyrelsesmedlemmer.

I år byder HK Kommunal Sjælland velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem, Camilla Ipsen Malm, som er fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Sjællands Universitetshospital (SUH) Roskilde.

Camilla fortæller, at hun længe har været fagligt aktiv; de seneste 5 år som henholdsvis tillids- og fællestillidsrepræsentant.

- Lægesekretærerne er en relativt lille faggruppe, og det er meget vigtigst for mig, at vi har en stemme, både på arbejdspladsen og i HK. Jeg har meldt mig til bestyrelsen, fordi jeg gerne vil være lægesekretærernes talerør – og så synes jeg, at det fagpolitiske arbejde er spændende, fortæller Camilla.

Camilla mener, at bestyrelsens vigtigste opgave er at arbejde for, at HK kan forblive en stærk organisation ved at være synlig og tale medlemmernes sag, så flere også får lyst at være med i fællesskabet.

Stort tillykke til alle valgte.

Se, hvem der ellers sidder i HK Kommunal Sjællands bestyrelse her

Artiklen er opdateret 24. juni 2021