pc og kaffekop

Foto: Mostphotos

I januar stod lønnen til at falde en kvart procent. Så viste det sig, at nogen havde regnet forkert, og i februar endte faldet på en lille promille. Dernæst kom OK21 i hus i juni med udsigt til sikring af reallønnen de næste 3 år.

Lønnens ned- og opture er topscoreren over de emner, der har interesseret de statsansatte HK'ere i 2021. Og mens arbejdspladserne var nedlukkede under vinterens coronabølge, var det pointen om, at offentligt ansatte ikke holder ferie med løn, men faktisk arbejder hårdt, der fik læsernes opmærksomhed.  

Et andet emne, der optog mange, er hvilke regler, der ville komme for hjemmearbejde, når tiderne blev normale efter corona – som alt tydede på i juli.

Lige inden årets sidste hjemsendelse i december var det så debatten om arbejdsgivernes ret til at kræve vaccine- eller coronapas, der fangede læserne.

Og endelig er der på andenpladsen nyheden om en ny sygdomsforebyggende ordning gennem pensionsselskabet Sampension, der kom i august. Så skulle arbejdet ved (hjemme)-pc'en give problemer i form af smerter, så er det altså nu muligt at få behandling. Gratis.

Læs eller genlæs nyhederne fra året der gik. 

  1. Alle statsansatte går en kvart procent ned i løn
  2. Sygdomsforebyggelse bliver en del af din pensionsordning
  3. Lønnedgang bliver mindre end varslet
  4. Forlig sikrer reallønnen
  5. Hjemmearbejde er frivilligt efter coronatiden
  6. Klar til den anden lønstigning i år
  7. Indstil skydningen mod offentligt ansatte
  8. Krav om coronapas på vej på statens arbejdspladser
  9. En lille promille ned i løn
  10. Krav om vaccine: Uhyggelig tvang eller fuldstændig ok