Tandplejer Signe Nielsen og tandklinikassistentelev Lea Krøyer

Tandplejer Signe Nielsen og tandklinikassistentelev Lea Krøyer blev overraskede og glade, da de vandt henholdsvis prisen som årets elevplads og elev. 

Det kom som en stor overraskelse for tandklinikassistenteleven Lea Krøyer og hendes kollegaer, da HK Privat Sjællands udsendte pludselig stod i personalerummet i Tandlægehuset i Borup tidligt torsdag morgen. 

Hurtigt gik det dog op for dem, at både elev og elevplads havde vundet priserne, som henholdsvis årets elev og elevplads i kategorien ’Klinikassistenter’. For HK's udsendte var ikke kommet for at spise morgenbrød, men derimod for at overrække priserne.  

- Jeg er faktisk rørt. Det er fedt, at vi har en elev, der virkelig rykker, udbrød Signe Nielsen, tandplejer og elevansvarlig i Tandlægehuset i Borup. 

Stærkt felt 

I år var der 17 elevindstillinger og 21 til elevpladserne i kategorien 'Tandklinikassistenter'. Det var et meget stærkt felt, men udvalget var enige om, at prisen i år skulle gå til Lea Krøyer og hendes elevplads Tandlægehuset i Borup. 

- Jeg er meget glad for prisen. Det var ikke noget, som jeg havde regnet med. Vi vidste godt, at vi havde indstillet hinanden til prisen, men det kom da bag på mig, at vi vandt, siger Lea Krøyer. 

Signe Nielsen var ikke i tvivl om, at Lea Krøyer skulle have prisen. De indstillede hende, fordi hun har udviklet sig meget igennem elevforløbet og både er initiativrig og ansvarsfuld. 

- Lea har virkelig udviklet sig. Hun har klinikstyring og tager ansvar. Hun har energi og glæde. Hun tager ansvar for den daglige drift og sørger også for at sætte os andre i gang, siger Signe Nielsen. 

Se mere om kåringen af årets elev og elevplads her 

Fra stille og indadvendt til fuld af selvtillid

Lea Krøyer indstillede sin elevplads, blandt andet fordi de har hjulpet hende med at få mere selvtillid. 

- Jeg har rykket mig enormt meget og er meget mere selvstændig. Jeg gør nogle ting, som jeg aldrig nogensinde havde set mig selv gøre. Det, tror jeg ikke, var sket, hvis ikke jeg var havnet her. Personligt og fagligt har jeg ændret mig meget. Fra at være meget indadvendt og stille er jeg blevet mere udadvendt og har fået mere selvtillid, end da jeg startede, siger Lea Krøyer.

Elever kan vende rutiner

Signe Nielsen, tandplejer og elevansvarlig, fortæller, at hun altid har været glad for at have elever, da det giver meget at lære fra sig. 

- Jeg kan godt lide at lære fra mig. Nogle gange kører man i nogle rutiner, hvor det er meget godt at få dem vendt. Lea kommer for eksempel og siger 'inde på skolen, der gør vi sådan', så er det måske en meget god idé at gøre det sådan, siger Signe Nielsen. 

Hvis Signe Nielsen skulle give et godt råd til andre elevpladser, så er der en faktor, som spiller ind, hvis elevforløbet skal være en succes. 

 - Man skal bruge noget tid, hvis man ikke er vant til at have elev. Det tager tid at få de her rutiner ind. Det kræver noget energi til at starte med. Men senere hen i elevforløbet, så kører de meget selvstændigt hen ad vejen. Man får enormt meget ud af at have elever, siger Signe Nielsen. 

Lea Krøyer bliver udlært tandklinikassistent 1. juli 2022.