Nogle af landets dygtigste unge håndværkere vil være at finde i Høng-hallerne, når dette års DM i Skills skydes i gang den 28. april. 

HK Sjælland vil også være til stede til Skills, hvor vi står klar til at tage en snak om uddannelser inden for HK-området og unge fritidsjobberes rettigheder på arbejdsmarkedet.

Men vi er der også i lige så høj grad for at heppe på alle de dygtige deltagere, og flere af dem er elever inden for handel og kontor. 2 af dem skal du møde her.

Læs mere om DM i Skills 2022 her

Mediegrafiker: ’Alle skal da høre om den her uddannelse’

Caroline Phuoc Nguyen

Mediegrafikereleven Caroline Phuoc Nguyen glæder sig til sætte fokus på sin uddannelse, når hun deltager ved dette års DM i Skills. Foto: Silke Thorsager

Caroline Phuoc Nguyen er mediegrafikerelev hos virksomheden Grafisk afdeling i Roskilde. Virksomheden beskæftiger sig primært med at lave kampagner og grafisk arbejde for NGO’er og politiske partier.

Mediegrafikereleverne skal dyste i at lave en form for kampagne, men de har endnu ikke fået detaljerne.

- Vi får en case, som oftest plejer at være lokal, og så er der nogle forskellige opgaver over de dage, som konkurrencen varer. Oftest skal der laves nogle logoer, noget til web og noget trykt, forklarer Caroline Phuoc Nguyen.

Hun ser især frem til at deltage i Skills, fordi det giver mulighed for, at man kan være med til at sætte fokus på faget som mediegrafiker.

- Det er fedt, at der bliver sat fokus på faget. Jeg havde aldrig hørt om uddannelsen som mediegrafiker, før jeg nærmest selv startede. Det er ikke en uddannelse, som man hører om i skolen. Så jeg tænkte bare: Alle skal da bare høre om den her uddannelse. De skal vide, at der er mange flere uddannelser, end man lige hører om. Jeg er nemlig megaglad for at være mediegrafiker, siger Caroline Phuoc Nguyen.

Læs mere om uddannelsen til mediegrafiker her

Omringet af entusiastiske mennesker

Selvom Skills er bygget op om en konkurrence, så er det ikke den, der fylder mest hos mediegrafikereleven.

- Konkurrencen er en ting, men jeg ser også frem til at være omringet af så mange entusiastiske unge. Det er jo alle sammen nogle, der virkelig brænder for det. Jeg glæder mig til energien og til at møde en masse folk, der bare elsker deres fag, siger Caroline Phuoc Nguyen.

Hvad er det bedste ved faget?

- Det er, at man ikke skal være bange for at være dårlig til noget nyt. Man skal prøve grænser af, udforske og lære. Det er så bredt et fag, og det, synes jeg, er megafedt.

Blomsterdekoratør: ’Jeg kommer til at lære en masse’

Emma Emilie Jestrup Hedegaard

Blomsterdekoratøreleven Emma Emilie Jestrup Hedegaard glæder sig især til at møde de andre deltagere og se deres stil. 

Emma Emilie Jestrup Hedegaard er i lære som blomsterdekoratør hos Acacia Blomster i Roskilde. Selvom det ikke er uvant for blomsterdekoratører at stille op til konkurrencer, så er det første gang, at Emma Emilie Jestrup Hedegaard skal deltage i en.

- Vi bruger meget konkurrencerne til at udvikle vores kompetencer, se andres stil, udfordre os selv og samtidig netværke. Konkurrencer er en ret stor del af blomsterverdenen, forklarer hun.

Til DM i Skills skal blomsterdekoratørerne dyste i 6 forskellige opgaver inden for forskellige kategorier. De har dog ikke fået de konkrete detaljer endnu.

- Alle blomsterdekoratørerne skal ud at spise sammen, dagen inden Skills starter. Her får vi at vide, hvilke opgaver der er, og hvilke blomster vi har til rådighed. Så har vi mulighed for at snakke sammen og planlægge, hvad vi gerne vil lave.

Læs mere om uddannelsen til blomsterdekoratør her

Inspirerende at møde de andre deltagere

Hvad ser du mest frem til ved Skills?

- Jeg ser mest frem til selve oplevelsen. Alle, jeg har snakket med om Skills, siger, det er en megafed oplevelse, fordi det er så stort. Det skulle være ret overvældende, så jeg tror også, det bliver nogle stressede dage i forhold til konkurrencen. Jeg vil virkelig bare prøve at fokusere på at nyde, at jeg er der og har været så heldig at få lov til at deltage. Jeg glæder mig også til at møde de andre og se deres stil. Man bliver utrolig inspireret, når man arbejder sammen. Jeg tror, at jeg kommer til at lære en masse, siger Emma Emilie Jestrup Hedegaard.

Hvad er det bedste ved dit fag?

- Jeg synes, det er kombinationen af, at man får lov til at lave en masse kreativt samtidig med, at man lærer at drive en virksomhed. Det er jo sådan, at vores uddannelse er en kombination af, at man skal lære at binde de her forskellige typer af blomsterbuketter, og samtidigt får man erhvervsøkonomi ind over, så man bliver uddannet til at kunne starte sin egen virksomhed.

Skills løber af stablen fra den 28. til 30. april i Høng-Hallen, Kalundborg.

Se mere om Skills 2022 her