Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Fire ud af fem HK'ere har følt sig stresset inden for det sidste år. En af dem er Keld.
I HK mener vi ikke, at man skal blive syg af at gå på arbejde.
For Keld Wiinberg ramte det ham som "et lyn fra en klar himmel", da han en morgen ringer til sin datter, for at ønske hende tillykke med fødselsdagen. Keld, der arbejder med IT og er medlem af HK, havde før været sygemeldt med stress, men denne gang ramte det på en anden måde end tidligere.
- Min hjerne lukkede fuldstændig ned, og jeg mistede evnen til at sige noget. Jeg var på arbejde, da jeg ringede, og min datter sagde, at jeg omgående skulle forklare til min teamleder, hvordan jeg havde det, fortæller Keld.
I perioden op til havde han været hårdt presset på sit arbejde, men oplevede ikke denne gang de klassiske signaler som hovedpine og glemsomhed. Keld var derfor ikke selv opmærksom på, at det kunne skyldes det store arbejdspres. Det er desværre ikke usædvanligt, når arbejdspresset er alt for stort over længere tid.
Vores nye undersøgelse blandt HK's medlemmer viser, at Kelds tilfælde er langt fra enkeltstående. Ikke overraskende har knap fire ud af fem HK'ere følt sig stressede inden for det sidste år. Derfor er det tid til, at vi sætter stress på dagsordenen. Men hvordan sørger vi for, at politikerne og virksomhederne gør forebyggelsen af stress til en politisk prioritering?
Det bør være et krav, at alle arbejdspladser har en klar stresspolitik, der sætter retningslinjer for leder og medarbejdere om, hvordan man skal forholde sig til et potentielt stressforløb. Det er vigtigt, at tillidsvalgte og samarbejdspartnere får mulighed for at give sit besyv med. Det skal være tydeligt hvor, og hvordan, man kan få hjælp som medarbejder.
- På mange arbejdspladser oplever vores medlemmer, at man står famlende overfor, hvad der er det rigtige at gøre, hvis en kollega må sygemeldes med stress. Mange ville ønske, at de havde set det komme. Derfor anbefaler vi også, at virksomhederne udarbejder en decideret stresspolitik. Det er et værktøj, som vi kan se virker.
Martin Rasmussen, Næstformand i HK Danmark.
I HK har vi spurgt vores medlemmer, og hver tredje oplever, at der ikke kommer noget ud af deres henvendelse, når de går til lederen som følge af bekymringer om stress. Der er derfor behov for, at lederne opnår et større kendskab til det psykisk arbejdsmiljø, så de kan forebygge stress og tage hånd om deres medarbejdere, når det brænder på. Der skal sikres en styrket indsats overfor forebyggelse og håndtering af stress fra lederens side.
Stress er en behandlingskrævende tilstand, der skal tages hånd om så hurtigt som muligt. Der er derfor behov for hurtig hjælp og kvalificeret rådgivning på stressklinikker for alle stressramte - uden flere måneders ventetid.
Der skal være ordentlige rammer for medarbejdere, der bliver ramt af stress. Derfor bør samarbejdet på tværs af myndigheder og andre aktører koordineres og kravene til den stressramte om dokumentation bør forenkles. Der skal også være bedre muligheder for kompensation til personer, der har fået en psykisk arbejdsskade som følge af stress.
Mange af HKs medlemmer går til deres leder med bekymringer om stress. Af dem oplever en tredjedel, at deres leder ikke reagerer på bekymringerne.
- Det kan være svært at indrømme, at man er presset på sit arbejde. Vores undersøgelse viser, at mange alligevel vælger at gå til chefen, når de har problemer med stress. Det er bare alt for dårligt, at en tredjedel oplever, at lederen ikke reagerer, siger Martin Rasmussen, Næstformand i HK Danmark.
Det kan for lederen være svært at vide, hvor slemt det står til, når en medarbejder henvender sig med bekymringer om arbejdspres. Derfor er det vigtigt at udbrede viden om psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladserne, så vi kan hjælpe vores ledere til hurtigere at blive opmærksomme på behovet for at forebygge stress.
Psykisk arbejdsmiljø bør være en central prioritering - både fra politikernes og virksomhedernes side.
… en tredjedel af HKs medlemmer oplever, at de har et for højt arbejdstempo?
… der dagligt er ca. 17.000 danskere, der er syge på grund af det psykiske arbejdsmiljø?
… hver tredje går forgæves til sin leder med stress?
Læs mere om baggrunden for HKs nationale handlingsplan ved at downloade denne folder, der undersøger stressoplevelser blandt HKs medlemmer.
Læs folderen: HK'erne kan også blive stressede
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.