HK Klubben Tandplejen i Næstved på skovtur

I Tandplejen i Næstved sidder HK’erne ikke bag computerskærmen, så bestyrelsen måtte i det kreative hjørne, da de ville afholde møde om OK21.

- Vi klinikassistenter er tandnørder. Vi har ikke adgang til IT på samme måde som administrative HK’ere, så virtuelle møder er ikke sagen hos os. Samtidig sidder vi på 3 forskellige matrikler, så vi var nødt til at gribe det anderledes an, fortæller Mette Jenstrup Johansen, som er tillidsrepræsentant for klinikassistenterne.

Løsningen blev en OK21-skovtur med lækkerier i form af en fin pakke med påskeæg og en hilsen fra bestyrelsen.

- Vi har ikke set hinanden under corona. I tandplejen har vi kun været hjemsendt i 2 uger, men vi har været i ’karantæne’ i hver vores hus. Derfor syntes vi i bestyrelsen, at vores medlemmer fortjente en lille gave, fortæller Mette.

Påskehilsen og påskeæg til HK Klubben Tandplejen i Næstved

Tårnhøj stemmeprocent

Bestyrelsen har løbende talt om OK21 med medlemmerne.

- Hver gang jeg har haft muligheden, har jeg mindet om urafstemningen. Der har også været en lodtrækning om lækre præmier blandt dem, der har afgivet deres stemme. Min fornemmelse er, at 9 ud af 10 af mine medlemmer har valgt at stemme, så det er jeg og bestyrelsen meget glade for, fortæller Mette.

Initiativet i Tandplejen glæder formand for HK Kommunal Sjælland, Michael Rosenberg.

- Generelt er klinikassistenterne en faggruppe, som har en høj organiseringsgrad. De er gode til at stå sammen og værne om det faglige fællesskab, fortæller Michael Rosenberg og fortsætter:

- Det er fantastisk, at kreativiteten med medlemsmøder er så stor i disse pandemitider. Vi har set flere gode eksempler fra vores klubber i forbindelse med OK21-afstemningen.

Den gennemsnitlige stemmeprocent til urafstemningen om OK21 lå på godt 57, og i HK Sjælland nåede vi det flotte resultat på 61,1 %. TAK til medlemmerne for at tage stilling til deres overenskomst. Det vidner om fællesskab, fastslår Michael Rosenberg.

Flere skovture på vej

OK21-skovturen var en succes. Det syntes både medlemmerne og hunden Albert, som havde fået lov at være med, selvom han ikke er stemmeberettiget.

- Walk and talk er en god måde at være sammen med kollegerne på, og det trækker kun op, at man samtidig kan lufte hunden og få noget frisk luft og motion. Det er en succes, som vi i bestyrelsen planlægger at gentage, slutter Mette Jenstrup Johansen.

Læs mere om resultatet af OK21 her