Skal du have hjælp til MitId, have lavet nyt pas eller kørekort eller noget helt tredje – så skal du bestille tid i Borgerservice. Politiken har gennemgået alle 98 kommunernes hjemmesider om adgangsvilkårene til Borgerservice. 62 kommuner oplyser, at borgerne skal bestille tid før ethvert fremmøde, 16 kommuner kræver tidsbestilling før fremmøde om visse serviceydelser. 12 kommuners adgangskriterier er uklare. 8 kommuner har entydig adgang for borgere uden tidsbestilling.
Det er ren win-win, forklarer borgerservicechef i Københavns Kommune Line Friedrichsen til Politiken.
Flere åbne timer
- Det er et bedre servicetilbud for borgerne, fordi de fleste gerne selv vil planlægge, hvornår de kan komme ned og få lavet deres pas, kørekort, hjælp med NemID osv. inden for vores åbningstider. Og det giver os bedre mulighed for at planlægge ressourcerne, så vi i dag har flere åbningstimer, end dengang vi kun havde walk in. Det giver skatteyderne mere for deres penge, og vi har ikke fået klager over det, fortæller hun til Politiken.
Hun oplyser desuden, at kommunens syv servicecentre på tværs af byen har i alt 214 åbningstimer fordelt over seks dage. Samtidig fortæller hun, at tidsbestillingen medfører, at kommunens ansatte i dag er bedre forberedt, når de møder borgerne, fordi de på forhånd kender emnet for besøget. Endelig oplever borgerne markant kortere ventetid end tidligere ude i centrene.
Se også: Tidsbestilling deler borgerne