Heidi Juhl Pedersen

Medlemmerne af HK Stat Sjælland kunne fylde slikskålene med de lækkerier, som bestyrelsen havde sendt ud før generalforsamlingen, og der var lagt op til, at man kunne læne sig tilbage i sofaen og lægge benene op til årets virtuelle generalforsamling.

Men det virkede nu ikke til, at ret mange havde fulgt opfordringen, for der var intet tilbagelænet over den debatlyst, medlemmerne udviste både efter bestyrelsens beretning og under mødet med de 2 kandidater til næstformandsposten i HK Stat, Nina og Ulla.

Faktisk måtte Heidi Juhl Pedersen lukke debatten ned, da generalforsamlingen gik over tid.

- Helt ærligt, så er jeg altid nervøs, når der er lagt op til debat på et medlemsmøde. Og nogle gange kan jeg endda finde på at bede nogle om at forberede et spørgsmål for at være sikker på, at der kommer gang i en debat. Det var der slet ikke brug for i aften. Tusind tak for alle jeres spørgsmål og jeres engagement, sagde Heidi.

Ikke et ord om Corona – og så alligevel

I bestyrelsernes mundtlige beretning gjorde Heidi sig umage for ikke at nævne ordet Corona. Det ændrede dog ikke på, at følgerne af den globale sundhedskrise – naturligt nok – havde en betydelig plads.

Arbejdet for medarbejderne i staten har været påvirket af Corona på godt og ondt: Anderledes arbejdsopgaver, måske stigende arbejdspres, andre arbejdsformer osv.

Bestyrelsen i HK Stat Sjællands ønske er, at medarbejdere og arbejdsgivere lykkes med at forene det bedste fra tiden før nedlukningen Corona med erfaringerne fra tiden under nedlukningen, så vi får et mere fleksibelt arbejdsliv for dem, der ønsker det, når Danmark lukker helt op igen.

Fællesskab på dagsordenen

Et nøgleord i 2020 for HK Stat Sjælland var fællesskab og samarbejde. Heidi Juhl Pedersen gav et par eksempler i bestyrelsens beretning:

  • Medlemmer blev hjulpet i job som følge af et målrettet samarbejde mellem HK Sjællands JobBørs og Erhvervsstyrelsen om uddannelse og opkvalificering til medlemmer i den private sektor, der var berørt af fyringsrunder.
  • Medlemsfremgang i HK Stat Sjælland betyder, at der bliver flere i fællesskabet.
  • Ved afstemningen om en ny overenskomst blev det et fælles og klart ja fra 92 % af medlemmerne.
  • Et samarbejde mellem HK Sjælland, HK Hovedstaden og Køge Handelsskole er blevet til en ny uddannelse: Relationsbygger – et udviklingsforløb for det offentlige område.

Heidi afsluttede beretningen med en tak til de 2020 medlemmer, 65 tillidsrepræsentanter og 48 arbejdsmiljørepræsentanter for at være med til at gøre fællesskabet stærkere på arbejdspladserne.

Nye ansigter og ’gamle’ kendinge

Afdelingssektornæstformanden var på valg på dette års generalforsamling, og Charlotte Levin Pedersen opnåede genvalg.

Det samme gjorde bestyrelsesmedlemmerne Anne-Dorthe Johnson, Palle O. Hansen og Alexandar Kuburovic.

Efter en stor indsats som fagligt aktiv i HK i hele 35 år valgte Connie B. Jensen ikke at genopstille til bestyrelsen. I stedet blev Kenneth Jensen fra Erhvervsstyrelsen valgt ind.

Stort tillykke til alle med valgene.

Du kan læse referatet af HK Stat Sjællands generalforsamling her

En spændende tid forude

I denne uge, den 9. - 10. juni, afholder HK Stat sin længe ventede kongres, som er blevet udskudt fra sidste år.

Der skal vælges formand. Rita Bundgaard genopstiller, og foreløbig har ingen meldt sig som modkandidat.

Til gengæld bliver der kampvalg til næstformandsposten. Peter Raben, nuværende næstformand, fratræder pga. alder, og foreløbig har Nina Sundmand Ottesen fra Flådestation Korsør meldt sig som kandidat. Det samme har Ulla Moth Lund fra HK Stat Hovedstaden.

Du kan se en præsentation af Nina her og af Ulla her