collage af årets nyheder

Nyheder, der handler om løn, tiltrækker gang på gang HK Stats læseres opmærksomhed. Også i 2022, hvor nyheden om en stigning på næsten 2 procent i april, blev topscorer på top-10 over HK Stat-nyheder. Historier om løn udgjorde også både 3. og 6. pladsen.

2.pladsen fik det store læserhit, historien om HK'eren Marianne (navnet er opdigtet, men redaktionen kender hendes identitet, red.) der blev bortvist, fordi arbejdsgiveren mente, at hun udeblev fra jobbet. HK Stat fandt bortvisningen usaglig, og fik arbejdsgiveren til at omstøde bortvisningen, hvilket resulterede i 3 måneders løn til Marianne.

Selvom coronaen klingede af i 2022, var der stadig stor interesse for at læse om hjemmearbejde. Nyheden fra november om den aktuelle status på statslige hjemmearbejdspladser tiltrak så mange læsere, at den fik en 4. plads. Også senfølger efter corona er med på listens 9. plads. Det er historien om Kamilla, der var åben om sine usynlige skader efter sygdommen og fik lavet en god ordning med kolleger og arbejdsgiver. 

En 'gammel' nyhed sneg sig ind på 7. pladsen, nemlig den fra november 2021 om det nye tilbud fra Sampension, som giver mulighed for at få gratis forebyggende behandlinger hos fx fysioterapeut eller kiropraktor. 

Endelig var det historierne om inflation og energikrise, der fik læserne til at klikke sidste år. Navnlig det, at temperaturen skulle skrues ned til 19 grader, tiltrak opmærksomhed. Foranlediget af udsigten til vinterkulde på kontorerne genudgav HK Stat i september en række gamle strikkeopskrifter på blandt andet håndledsvarmere med logo og udloddede garnpakker via Facebook. Historien om strikkekonkurrencen, der i øvrigt blev årets største hit på Facebook, runder 2022-hitlisten af med en 10. plads.