TR

Omkring 100 tillidsrepræsentanter fra HK Kommunal Sjælland var torsdag samlet for at skyde to ugers OK24-kampagne i gang.

- Vi giver den fuld skrue de næste 14 dage, hvor vi kommer ud og får en direkte dialog med medlemmerne om, hvad der foregår på deres arbejdspladser, og hvad de ønsker til forhandlingerne, siger Michael Rosenberg, afdelingssektorformand for HK Kommunal Sjælland.

I løbet af de to uger kommer han sammen med HK-kollegaerne rundt på hele Sjælland for sammen med de respektive tillidsrepræsentanter at indsamle medlemmernes krav til de kommende overenskomstforhandlinger.

Jo flere krav – jo mere gennemslagskraft.

Er du medlem af HK Kommunal? Se hvordan du indsender dine krav her

Hvilke krav vil du sende ind?

 

Tillidsrepræsentanter til kickoff

Ulla Bendorff (til venstre på billedet), tillidsrepræsentant og specialist ved Odsherred Kommune, har flere krav, som hun mener er vigtige til overenskomstforhandlingerne i 2024.

- Alle er forskellige steder i livet, så i stedet for at vi forhandler noget til den ene eller anden gruppe, så er der behov for mere fritvalg. På den måde kan vi ramme alle. Vi har også brug for generelle lønstigninger, for det er udhulet og det gør ondt rundt omkring. De offentlige lønninger skal følge med de private. Pengene er der jo. Vi ser også, at det er for svært at komme afsted på uddannelse. Derfor skal vi måske se på at få mulighed for mere orlov til uddannelse. Det er for forskelligt, om folk kan komme afsted, alt efter hvor man arbejder, siger Ulla Bendorff.

Tillidsrepræsentanter til kickoff

Thomas Gliese, tillidsrepræsentant Jobcenter Slagelse, og Vicky Schou, lægesekretær og tillidsrepræsentant ved Køge Sygehus, akutafdelingen, peger begge på krav om uddannelse.

- Videreuddannelse! Det får vi ikke tid til – lægesekretærerne skal have tid til at uddanne sig, siger Vicky Schou.

Thomas Gliese er enig i, at der skal være fokus på uddannelse.

- Vi skal fastholde muligheden for kompetenceudvikling, selvom kommunerne sparer. Alle kommuner skal spare, så der skal være en form for forpligtelse til uddannelse. Det er også vigtigt, at vi får lavet en minimumsramme for fleksibelt og holdbart arbejdsliv. Lige nu afhænger det meget af chefen. Nogle er meget large, og andre synes ikke, at fleksible arbejdstider kan lade sig gøre. Det kunne være godt med en ramme, så cheferne er forpligtet til at afprøve mulighederne, siger Thomas Gliese.

Læs mere om OK24 her