Der er nu en særlig mulighed for at søge Den Regionale Kompetencefond om en hel sundhedskommunom-uddannelse. Sundhedsvæsenet, og dermed også lægesekretærens rolle og opgaver, har udviklet sig hastigt både i forhold til behandling, pleje og mængden af data. Derfor er HK Kommunal, sammen med Danske Regioner, blevet enige om, at sikre en særlig pulje i kompetencefonden til lægesekretærernes efter-videreuddannelse.
Få betalt hele uddannelsen
Den særlige indsats for lægesekretærer betyder, at Den Regionale Kompetencefond støtter med hele udgiften til uddannelsen, inkl. materialer og transport. Der er således ingen begrænsning på de kr. 30.000 om året. Du kan søge til hele uddannelsen på en gang eller til de enkelte moduler. Du kan også søge om midler til et studieforberedende kursus, hvis det er længe siden, at du har siddet på skolebænken.
På det regionale område er der nogle udfordringer med at få implementeret lægesekretærindsatsen i ansøgningssystemet, men det er muligt på trods heraf, at ansøge på sædvanligvis. Hvis man søger til mere end de 30.000 kr. kan man, når det særlig ansøgningsmodul i systemet er udarbejdet, efterfølgende sende en tillægsansøgning på restbeløbet.
Hvad er en sundhedskommunomuddannelse?
Sundhedskommunomuddannelsen er tilrettelagt som deltidsuddannelse over 2-3 år og har et samlet omfang af 60 ECTS-point. Uddannelsen udbydes i København (Herlev), Næstved, Odense, Vejen, Aalborg og Aarhus. Ved tilstrækkeligt antal deltagere kan der oprettes hold andre steder.
Uddannelsen er målrettet medarbejdere inden for sundhedsvæsenet og består af:
- 3 obligatoriske moduler
- 2 valgfrie moduler
- 1 afgangsprojekt
Modulerne tages i den rækkefølge, man har lyst til, dog skal man have bestået både obligatoriske og valgfrie moduler, før du kan gå i gang med afgangsprojektet.
Du finder mere viden om obligatoriske og valgfrie moduler samt afgangsprojektet hos Komponent/COK.