Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
14. august 2015
Dagpengekommissionens lækkede forslag tegner ikke godt for lønmodtagerne: Lavere dagpengeydelser er ikke acceptabelt. Efterhånden består flexicurity-systemet kun af fleksibilitet, og ikke sikkerhed.
Endnu engang har vi oplevet, at rapporter fra kommissioner er blevet lækket før tid.
Denne gang var det dagpengekommissionens forslag, der blev lækket, og hvorfor mon? Det kan jo ikke være et uheld, når en sådan rapport ”tilfældigt” lander hos en journalist på en af de landsdækkende aviser.
Det må være for at få nogle forhåndsmeldinger fra ministre eller måske for at komme de værste kritikere i forkøbet. Jeg ved det ikke, men forslagene er i alle tilfælde uspiselige for os i fagbevægelsen. Vi kan ikke acceptere lavere ydelser til vores ledige kolleger. Ydelserne bør tværtimod hæves.
Forslagene er blot det seneste eksempel på flere års udhuling af dagpengesystemet, og det får mig til at spørge: Hvor blev flexicurity af? Ordet er en sammenskrivning af flexibility og security. Vi lønmodtagere skal være fleksible, vi skal finde os i, at det er nemt at hyre og fyre i Danmark. Til gengæld tilbydes vi en rimelig grad af sikkerhed (security) for et eksistensgrundlag via vores a-kasse.
Ikke kun lønmodtagerne skal betale
Denne model er de tre parter på arbejdsmarkedet blevet enige om. Den model har tjent det danske samfund flot i over 100 år, men hvis vi skal synes, det er en god model i fremtiden, skal de to andre parter, arbejdsgiverne og staten, også yde noget. Det kan ikke kun være lønmodtagerne, der skal betale, og hvis forslagene fra dagpengekommissionen går igennem, bliver dagpengesystemet næsten selvfinansierende.
Vi fra fagbevægelsen må insistere på, at arbejdsløshedsforsikringen igen opfattes som en del af den danske model, altså at alle tre parter yder noget til systemet.
Alternativt kan vi jo blive tvunget til at undersøge, hvad vores eget forsikringsselskab, Alka, kan tilbyde en dagpengeordning til, og så kan vi bruge al vores kraft og energi på at få skabt større sikkerhed i ansættelsesforholdet.
Det vil undergrave vores arbejdsmarkedsmodel, som vi alle er enige om, har været en stor fordel for hele det danske samfund. Men skal vi fortsat bakke op om flexicurity-systemet, skal der mere rimelighed ind for vore ledige kolleger.
Afdelingsformand
HK Sydjylland
Jeg skriver om det, der har betydning for vores medlemmers tilværelse og arbejdsliv. Især har jeg fokus på uddannelse, både i bred forstand og specifikt erhvervsskoler og akademier i Sydjylland. Jeg er også optaget af beskæftigelsespolitik. Jeg ser arbejde som noget, vi ikke kun gør for arbejdets og for pengenes skyld - men også fordi arbejde giver identitet.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID