Foto: Lisbeth Holten
Op til flere af chefens familiemedlemmer er ansat i virksomheden og får hver måned udbetalt løn - men de arbejder der altså ikke. Samme chef indkøber også varer til sit private hjem - mens firmaet betaler.
Men chefen ejer altså ikke virksomheden selv - der er også andre investorer i firmaet.
- Jeg ved ikke, om de andre investorer ved det og er indforstået med, at det foregår. Men når varerne, som bliver købt til hans private brug, bliver sendt til virksomheden, så får det mig da til at tænke, at der er noget, som ikke er helt ok, fortæller Anne Hansen.
- Men uanset om det er ulovligt eller ej, så synes jeg, at det er forkert. Og dobbeltmoralsk, når jeg til lønforhandlinger og MUS-samtaler hele tiden får at vide, at der ikke er penge til lønforhøjelser.
Læs også: Hver 6. har oplevet kriminelle eller kritisable forhold på arbejdspladsen
Anne Hansen sidder i en stilling, hvor hun har adgang til økonomien. Der er også andre kolleger, som ved det, og selv om de også synes, at det er forkert, så er der også en stemning af, at man blot har affundet sig med det.
- Nogle gange ville jeg ønske, at jeg ikke vidste noget om det, så jeg kunne slippe for at skulle forholde mig til det. Også fordi, jeg da mister lidt respekt for min chef, når sådan noget sker, siger Anne Hansen.
Men hun har ikke planer om at italesætte det over for nogen. Hverken chefen selv eller eksterne myndigheder.
- Måske burde jeg gøre noget. Jeg ved det ikke. Men jeg har meget stor loyalitet over for min arbejdsgiver. De behandler mig godt, og jeg er glad for mine arbejdsopgaver. Jeg tror også, at jeg har det sådan, at det ikke er min opgave at gøre revisorer eller myndigheder opmærksom på det. Det må være deres egen opgave, siger Anne Hansen.
- Jeg tror, at der skulle være tale om noget åbenlyst kriminelt med meget store beløb, før jeg ville gå til myndighederne.
Anne Hansen er et opdigtet navn. Medlemmets rigtige identitet er redaktionen bekendt.
Læs også: Hvad gør du, hvis du oplever ulovligheder på arbejdspladsen