Foto: Lisbeth Holten
Går man ud på Trine Sørensens arbejdsplads’ varelager og reelt opgør det, vil man rende ind i en markant skuffelse. For lageret har ikke reelt den værdi, som er opgjort i de officielle papirer.
Det ved de godt. Og det ved Trine Sørensen godt. For hun har selv været med til at fikse det sådan. Efter lodret ordre fra chefen, ganske vist.
- Ved årsafslutningen var jeg med til, at vi tog ukurante varer - som altså ikke kunne bruges til noget - og lagde dem ind i et opdigtet projekt, så de igen fik en værdi. Men altså en fiktiv værdi. Så vores varelager har slet ikke den værdi, som vi har stående, fortæller Trine Sørensen.
Læs også: Hver 6. har oplevet ulovlige eller kritisable forhold på arbejdspladsen
Virksomheden er delvist ejet af en stor investeringsfond. Og det fiktivt oppustede lager blev blandt andet lavet for at sikre deres fortsatte deltagelse i virksomheden.
- Det er jo virkelig skidt at lyve over for sine investorer om virksomhedens værdi, siger Trine Sørensen, der fik besked på at opgøre varelager sådan af sin chef.
- Jeg spurgte min chef, om det ikke var snyd. Men beskeden var, at jeg bare skulle gøre det. Det var bestemt ikke rart at lave noget, som man ved, er forkert, og jeg har efterfølgende tænkt, om jeg skulle have sagt mere fra. Men omvendt: Når man får en lodret ordre, så er man jo også nødt til at gøre det, hvis man vil beholde sit job.
Trine Sørensen har heller ikke nogen planer om at sige til nogen, hvad der er foregået. I hvert fald ikke før hun måtte have fundet sig et nyt job.
- Men der ligger også noget loyalitet i det. Det er her, jeg har min daglige gang, og her, at jeg har mine gode kolleger, som jeg ikke har lyst til at ramme, forklarer hun.
- Hvis det blev opdaget, ville konsekvensen formentlig være, at vi ville få nogle kæmpe bøder, som vi ikke ville have råd til at betale. ⁄⁄
Trine Sørensen er et opdigtet navn. Medlemmets rigtige identitet er redaktionen bekendt.
Læs også: Hvad gør du, hvis du oplever ulovligheder på arbejdspladsen