Mine kollegaer skal behandles ordentligt


Linda Reynolds Hansen, lagerspecialist, Nomeco

Hvad motiverede dig til at gå ind i bestyrelsen?

- Jeg blev valgt som tillidsmand i 2020, og fra et tidligere job var jeg tillidsrepræsentant (TR) i 12 år. Jeg brænder for det og har været på mange HK-kurser for at dygtiggøre mig som TR, så en dag ringede Helle, fordi hun syntes jeg var entusiastisk, og spurgte om jeg ville med i bestyrelsen, og det sagde jeg ja til.

Hvad er din mærkesag, og vil du fortælle lidt om, hvorfor den er vigtig for dig?

- Jeg interesser mig for, at mine kollegaer bliver behandlet ordentligt og har de rigtige forhold. Vi har for eksempel haft planlagt overarbejde langt ud i fremtiden, men det har jeg taget ned, for de skal kun planlægge 1 uge ud i fremtiden. Det prøver jeg at forhindre sammen med min arbejdsmiljørepræsentant, og vi har endelig fået et godt samarbejde med ledelsen. Mine kollegaer skal ikke væltes med stress.

Mærkesager: Jo flere vi er, jo bedre er det. Jo stærkere står vi. Det er det, som jeg kæmper for. At fortælle mine kollegaer, at de vil være bedst stillet med HK.

Jeg vil bekæmpe uretfærdighed og skabe jobglæde


Helle Reinhold Schmidt, salgsassistent, Dagli’Brugsen Lellinge

Hvad motiverede dig til at gå ind i bestyrelsen?

- Jeg er gået ind i bestyrelsen for at være med til at bibeholde/udvikle de faglige værdier samt sætte fokus på vigtigheden i at stå sammen, for kun der kan vi være med til at gøre en forskel, hvis vi engagerer os.

Hvad er din mærkesag, og vil du fortælle lidt om, hvorfor den er vigtig for dig?

- Jeg blev valgt som TR i december 2020 på opfordring af Ole fra Rejseholdet. Jeg havde aldrig skænket det en tanke og havde personligt lige været igennem en kamp imod dårlig ledelse samt giftigt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, hvor HK kæmpede kampen for mig. Det fik mig til at tro på, at retfærdighed kan sejre, og at jobglæden er en ret, vi må kæmpe for. Derfor blev jeg TR.

- Lige meget hvem man er som person, fortjener man at blive behandlet ordentligt, blive set og hørt. Det er vigtigt for mig, at ingen står alene og tumler med udfordringer, når vi kan løse dem ved fælles hjælp.

- Den erfaring lærte HK mig. Jeg har nu samme arbejdsplads med en ny ledelse, og jeg stortrives. Jeg har i fællesskab med nye som gamle kollegaer fået skabt en arbejdsplads, hvor vi har åbenhed, omsorg og latter. Det er værdier, der skaber jobglæde.

Mærkesager: At bekæmpe uretfærdigheder og skabe jobglæde er det, jeg brænder for, og som TR gør jeg mit i hverdagen for, at det lykkes.

Overvejer du at blive TR? Læs mere om rollen og opgaverne

Se hele HK Handel Sjællands bestyrelse her