Det kræver ingen tekniske forudsætninger, du skal blot have lyst til lære, hvordan teknologier kan skabe værdi for din arbejdsplads, og hvordan du kan bringe dig selv i spil.
Kurset er tilrettelagt over tre dage, hvor du bliver præsenteret for nye teknologier som:
Machine learning, kunstig intelligens, RPA – Robotic Process Automation, som er et stykke software, der kan klare administrative rutineopgaver, Chatbots og andre patientrettede teknologier, der kan tage sig af kommunikation med patienterne.

 

Lægesekretærer skal være forandringsagenter

En af dem der ser store fordele ved kurset er it-direktør i Region Sjælland Per Buchwaldt.
Han forudser et skifte for lægesekretærerne, hvor nogle opgaver ikke længere skal udføres. Men i stedet erstattes med lægesekretærernes overblik og viden, når nye systemer tages i anvendelse og skal introduceres.
– Lægesekretærer kender om nogen arbejdsgangene og kan sikre, at der er sammenhæng med de arbejdsgange, der er lagt ned i nye systemer. De kan blive forandrings- og implementeringsagenter. De kan være med til at sikre, at vi får taget nye løsninger i brug på den rigtige måde, siger Per Buchwaldt. Men han tilføjer, at det vil kræve viden om og overblik over, hvordan systemer fungerer og om, hvordan systemer fungerer i sammenhæng. Hvad der sker inde i maven på dem. Hvordan de kliniske processer er tilrettelagt i systemerne, og om hvordan systemer kan tilpasses og konfigureres.
– Lægesekretærer skal ikke lære at programmere. Men de skal forstå sammenhængen i de digitale systemer, opfordrer Per Buchwaldt.

Skynd dig at tilmelde dig

Det vil DL og HK Kommunal forberede dem på i den kommende tid. Fem steder i landet afvikles der forløb med titlen “Fremtidens lægesekretær”. På alle kurser deltager der oplægsholdere fra regionernes it-afdelinger. Det er altså chancen for at komme helt tæt på maskinrummet.

Du kan tilmelde dig og læse mere om kurset her.