Bella Sky i Ørestaden

Kom til konference om beskæftigelsesindsatsen på Bella Sky i København. Arkivfoto: Mostphotos.

Du kan godt sætte et stort kryds i kalenderen ud for onsdag d. 26. oktober allerede nu.

HK Kommunal indbyder nemlig til konference om beskæftigelsesindsatsen og jobcentrene på Bella Sky i København.

Konferencen kan næppe komme på et mere aktuelt tidspunkt – nemlig i en tid, hvor jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen måske bliver kastet helt op i luften. Fx med fire kommuner, der sættes fri på beskæftigelsesområdet og flere politiske partier der endda foreslår, at jobcentrene helt skal nedlægges.

Hovedoplæg fra CUBB-projektet

Konferencens hovedoplægsholder er Dorte Caswell, der fortæller om CUBB-projektet og erfaringerne fra de mange deltagende kommuner om inddragelse af borgerne på andre og nye måder.

En række faglige workshops byder på ny viden fra forskningen og gode eksempler fra praksis og bliv fx klogere på, hvordan borgernes vrede kan bruges i sagsbehandlingen gennem Merete Monrads banebrydende forskning.

Hjernemadsen, fleksjob og ikke-vestlige kvinder

Thomas Bredgaard fra Aalborg Universitet deler erfaringer og forskning omkring det rummelige arbejdsmarked med udgangspunkt i et projekt om fleksjob, ligesom du i den lidt mere kuriøse ende kan høre mere om ”brun omsorg”, som Lærke Jensen har undersøgt på diverse bodegaer rundt omkring i landet.

Rana Sérida fra SIRI fortæller om forskelle og barrierer i ikke-vestlige kvinders tilknytning til arbejdsmarkedet, og der arbejdes også på en række andre workshops med udgangspunkt i praktiske erfaringer omkring brugen af metoder som IPS, Åben Dialog etc.

Du kan også glæde dig til Peter Lund "Hjerne"Madsen, der giver indsigter om den menneskelige hjerne, fx hvorfor især unge mennesker slet ikke er klar til at reagere på alle de krav, der stilles til dem i beskæftigelsesindsatsen.

Tilmeld dig nu

Desuden prøver vi at lokke beskæftigelsesministeren – eller anden relevant politiker – til konferencen.

Konferencen er gratis for medlemmer af HK Kommunal – der forventes ikke at være plads til ikke-medlemmer på nuværende tidspunkt.

Tilmeld dig her: https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292244931

Du får senere mulighed for at tilmelde dig workshops.

Andre nyheder til dig: 

HK: Jobindsatsen skal bygges på tillid og faglighed 

Gitte fandt et fællesskab blandt andre fleksjobbere